Blefaroplastika - Operacija kapaka

Korekcija kapka je individualan operacijski zahvat s kojim se uklanja oslabjela koža, glatki nabori, smanjuje natečenost i ispravljaju drugi znakovi starenja oko gornjih i donjih kapaka.

Kapci imaju najtanju i najosjetljiviju kožu na našem tijelu, pa nije iznenađujuća činjenica o pojavi prvih znakova starenja na kapcima nego na drugim područjima lica.

ISPUNITE UPITNIK

Blefaroplastika


Blefaroplastika je jednostavan zahvat uklanjanja ili prenošenja viška kože i tkiva oko kapaka. Razlikujemo 14 različitih problema na kapcima. Zahvat prilagođavamo sukladno problemu koje pacijent, odnosno pacijentica ima i zbog toga je dr. Milenović najbolji za blefaroplastiku.

Blefaroplastikom se vraća mladenački, svjež i prirodan izgled očima. Ako izgledate umorno iako ste naspavani, vrijeme je za razgovor s kirurgom o mogućnostima zahvata. Naručite se za besplatni konzultacijski pregled kod dr. Milenovića.

Korekcija kapaka ili blefaroplastika

Korekcija kapka je individualan operacijski zahvat kojim se uklanja oslabjela koža, glatki nabori, smanjuje natečenost i ispravljaju drugi znakovi starenja oko gornjih i donjih kapaka.

Kapci imaju najtanju i najosjetljiviju kožu na našem tijelu pa nije iznenađujuća činjenica o pojavi prvih znakova starenja na kapcima, nego na drugim područjima lica. Starenje očnih kapaka utječe na izgled osobe, jer emocije izražavamo očima, a padajući kapak može uzrokovati umoran, tužan ili ljut izgled, čak i kad se osoba osjeća sjajno. Ako Vas drugi vide kao umorne ili uznemirene, korekcijom kapaka ćete vratiti emocije na lice.

Nije to samo estetski problem – u nekim slučajevima kapci su toliko spušteni da se ne mogu normalno podizati i ometaju vid. Blefaroplastikom se eliminira problem i omogućeno je potpuno otvaranje Vaših očiju.

Zahvat se ne ograničava samo na one koji se bore s godinama, već je izvediv i kod pojave viška kože na kapcima u 20-im i 30-im godinama.

Blefaroplastika ne zahtijeva samo temeljito poznavanje anatomije lica i oštro oko za estetske detalje, već i mogućnost prilagodbe kirurških tehnika potrebama pojedinog pacijenta i stvaranje rezultata koji izgledaju prirodno za svaku dob, spol i jedinstvene karakteristike lica.

Dr. Milenović je maksilofacijalni kirurg s preko 1200 odrađenih zahvata blefaroplastike i 30 godina iskustva. Na besplatnim konzultacijama će Vas savjetovati o najboljem rješenju i individualnom pristupu.

Korekcija podizanja kapaka zapravo obuhvaća niz različitih kirurških tehnika; koje tehnike će kirurg koristiti ovisit će o anatomiji pacijenta i posebnim promjenama koje treba učiniti kako bi se postigli najbolji rezultati.

Blefaroplastika stoga može uključivati ​​operaciju gornjih kapaka, operaciju donjih kapaka ili oboje.

Zahvat blefaroplastike

Označavanje je ključno za postupak i u nekim slučajevima može trajati 15-20 minuta.

Milimetri čine razliku u obliku kapaka i potrebno je pažljivo odrediti rezove kako bi bili sigurni da su oznake točne na desnoj i lijevoj strani. Kod muškaraca normalna koža se obično kreće između 6-8 mm, a kod žena između 8-10 mm, a postoji znatna individualna varijacija u položaju rasta kože između ljudi.

Dr. Milenović će iskoristiti Vaš prirodni oblik osim ako ne postoji ozbiljna prirodna asimetrija ili kožni nabori nisu u skladu s prirodnim izgledom. Prezategnuta koža na nekim licima može izgledati umjetno.

Kada je kapak označen u gornjem kutu ostaje elipsa. Tehnika kirurga i uvažavanje fine anatomije kapaka ključ je za uklanjanje točne količine suvišne kože. Neodgovarajuće uklanjanje rezultirat će pregibom kože, a uklanjanje previše kože i mekog tkiva rezultirat će problematičnim suhim očima.

Osim toga, ispupčenje masnih jastučića u gornjem kapku treba označiti jer ukazuje na orbitalnu masnoću koja prolazi naprijed i ona se obrađuje tijekom gornje blefaroplastike. Operacija kapaka izvodi se kao ambulantni postupak i obično traje od 45 minuta do 2 sata, ovisno o tome hoćete li istodobno izvršiti neki drugi zahvat.

Dr. Milenović ima strastvenu percepciju za detalje i koristi brojne moderne tehnike za korekciju kapaka. Koristi napredne tehnike bez ožiljaka, uključujući upotrebu skrivenog rezanja na unutarnjoj strani donjeg kapka koja ne zahtijeva šavove za zatvaranje kako bi se dobio prirodan izgled i dugotrajan rezultat.

Korekcija gornjih vjeđa

Čini li Vam se da Vaši gornji kapci nemaju konturu ili prelaze preko gornjih trepavica? Gornja kapilarna operacija obično uključuje rez u prirodnom nabiranju iznad očiju kroz koji se precizno ukloni višak kože i masti i/ili prilagode okolni mišići.

Cilj gornje operacije blefaroplastike je povećanje prirodne zakrivljenosti kapka, neposredno otkrivanje kože oko očnih kapaka, izoštravanje kože gornjih kapaka i uklanjanje svih ispupčenih masnih jastučića koji se s godinama pojave.

Ključ za prirodnu kiruršku operaciju je izbjegavanje ispupčenja kapka ili mijenjanje položaja obrva. Te pogreške daju neprirodan “začuđen” izgled, a u potpunosti se izbjegne s dobrom kirurškom tehnikom i iskustvom.

Korekcija donjih vjeđa

Operacija donjih kapaka je izvrsno rješenje za ispravljanje masnih jastučića. Postoje razne kirurške tehnike kojima se korigiraju donji kapci; rezovi se uglavnom nalaze na vanjskom rubu donjeg kapka, ispod trepavica ili unutar kapaka. Dr. Milenović će Vam objasniti koji je pristup najbolji za Vas.

Kroz rezove se ukloni ili premjestiti masnoća kako bi se stvorila glatka, prirodna kontura ispod kapaka. Ovisno o slučaju, može se ukloniti suvišna koža koja se opustila ili se donji mišićni kapak može zategnuti kako bi se dobili najučinkovitiji rezultati.

Kombinirani kirurški zahvat s drugim zahvatom

Mnogim je pacijentima opuštenost kože vidljiva i na drugim područjima lica.

Dok korekcija kapaka može značajno pomladiti Vaš izgled, prilično je uobičajeno blefaroplastiku kombinirati sa faceliftom ili podizanjem obrva za sveobuhvatnije pomlađivanje lica.

Podizanjem obrva brišu se duboke brazde iznad očiju, a facelift se primjenjuje oko brade, za pregib i bore na obrazima i vratu.

Rezultati blefaroplastike

Bez obzira na to imate li gornju, donju ili kombiniranu blefaroplastiku, dr. Milenović će uvijek koristi ekstremnu preciznost duž prirodnih nabora Vaših očiju kako bi spriječili ožiljke i osigurali što brži oporavak.

Rezultat je prirodno, pomlađeno i osvježeno lice bez viška kože i masnih jastučića.

Blefaroplastika ima izuzetan efekt: rezultati su vidljivi odmah nakon operacije, a otprilike za mjesec dana oči poprimaju konačni oblik i izgled.

Rezultati blefaroplastike su trajni. U nekih osoba traju cijeli život bez potrebe za ponovnom korekcijom kapaka, a u nekih korekciju treba ponoviti nakon otprilike 7-10 godina. Donja operacija kapaka rijetko se mora ponavljati.

Nakon zahvata blefaroplastike

Tijekom prvih 1-2 tjedna nakon korekcije kapaka, pacijenti obično imaju neke vidljive modrice i otekline. Korištenje hladnih obloga i održavanje Vaše glave povišene dok spavate, pomoći će u ublažavanju nelagode. Većina pacijenata se osjeća dovoljno dobro da se otprilike tjedan dana nakon zahvata vrati na posao.

Uvijek je važno pratiti upute kirurga nakon bilo kakvog zahvata, a nakon blefaroplastike morat ćete napraviti nekoliko posebnih, ali relativno jednostavnih izmjena kako biste osigurali što brži oporavak:

Prvih nekoliko tjedana oči će se umarati brže nego prije, a važno je da ih po potrebi odmorite.

Morate zaštititi oči od sunca i vjetra. Nosite tamne sunčane naočale s okvirima koji pružaju veliku količinu pokrivenosti kad god idete vani i slijedite upute kirurga o primjeni zaštitnog sredstva nakon operacije kapaka.

Uz zdrav stil života i dobre navike, rezultati korekcije kapaka trebali bi trajati godinama. Održavajte oči mladima s dnevnim kremama koje u sebi imaju faktor, nemojte pušiti i prakticirajte dobre prehrambene i zdravstvene navike.

 

Naručite se na besplatne konzultacije kod dr. Milenovića u Poliklinici Kustec i prepustite mu svoju ljepotu na sljedećih 15-20 godina.

Pravilo u estetici je s najmanje napraviti najviše.

Adute trebamo čuvati za vrijeme kad će nam jako trebati. Što pacijent prije dođe na konzultacije, otvori osobni karton te napravimo plan i algoritam djelovanja, neće se raditi zahvati koji su “na popustu” već ćemo od početka brinuti za Vašu ljepotu.

High level of thinking u estetskoj kirurgiji je sa što manje zahvata, uz redovne besplatne personalizirane konzultacije, brinuti o Vašoj ljepoti. Ako je netko lijep onda ga treba njegovati. I nemojte misliti da negdje kasnite.

Saznajte više

Saznajte je li vrijeme za zahvat korekcije kapaka!

Blefaroplastikom vraća se mladenački, svjež i prirodan izgled očima. Ako izgledate umorno iako ste naspavani vrijeme je za razgovor s kirurgom o mogućnostima zahvata.

Ako niste sigurni jeste li Vi pravi kandidat za ovaj zahvat, ispunite naš kratak upitnik na temelju kojeg ćete dobiti odgovor liječnika specijaliste.