Facelift

Facelift je najzahtjevniji i najučinkovitiji pristup u liječenju bora i znakova starenja na licu. Zahvatom se uklanja višak kože, crvenilo lica i vrata te se zateže tetiva ispod mišića.

Svake godine tisuće zadovoljnih pacijenata se odlučuje na ovu uspješnu kiruršku operaciju koja je “zlatni standard” u pomlađivanju lica.

ISPUNITE UPITNIK

Facelift

Starenje lica je neminovno, s vremenom se koža na licu i vratu opusti. Na kutovima očiju se pojavljuju bore, fine linije čela postaju duboki nabori. Genetika, osobne navike, izlaganje suncu i gravitacija pridonose starenju lica.

Facelift je najzahtjevniji i najučinkovitiji pristup u liječenju bora i znakova starenja na licu. Zahvatom se uklanja višak kože, crvenilo lica i vrata te se zateže tetiva ispod mišića. Svake se godine tisuće zadovoljnih pacijenata odlučuje na ovu uspješnu kiruršku operaciju koja je “zlatni standard” u pomlađivanju lica.

 

Facelift

Ako Vaše lice ne odražava mladenačku energiju i duh te primjećujete neelastičnost kože možete razmišljati o zahvatu facelifta. U samo jednom zahvatu pomlađuju se mnoga područja na licu. Rezultati su trajni i do 10 godina, a pomladi Vas 10 -15 godina. Elastičnost vrata i čeljusti se najbolje vraća faceliftom, ali ovim zahvatom nećete stvoriti novo lice, već samo mlađu verziju.

Kandidati za facelift

Kandidati za facelift imaju osobine kao što su sjajna koža po sredini lica, duboki nabori koji se protežu od nosa do uglova usana (nasolabijski nabori), linije od svakog kuta usana do brade, pad volumena lica, gubitak mišićnog tonusa na donjem dijelu lica, opuštena koža i višak masnih naslaga na bradi i čeljusti.

Većina zahvata u pomlađivanju lica usredotoči se na donji dio lica, poput čeljusti i obraza. Faceliftom se mogu zategnuti i sredina lica ili čelo. U nekim tehnikama dublje tkivo lica može se premjestiti ili zategnuti kako bi se obnovila mladenačka kontura. U drugim tehnikama je neophodno uklanjanje ili dodavanje masti ili drugih mekih tkiva kako bi se postigli najbolji rezultati. Danas postoje mnoge različite tehnike s rezultatima koji mogu biti dosljedno pouzdani, sigurni i izdržljivi.

Zahvat facelifta

Prestanite pušiti šest tjedana prije operacije za poticanje dobrog zacjeljivanja rana. Pušenje također povećava rizik od ozbiljnih komplikacija. Izbjegavajte uzimanje aspirina, nesteroidnih protuupalnih lijekova, vitamina ili homeopatskih režima. To može povećati krvarenje. Bez obzira na vrstu kirurškog zahvata, hidratacija je vrlo važna prije i poslije operacije radi sigurnog oporavka.

Linija za rezove obično se proteže duž linije kose i unutar prirodnih kontura ispred i iza ušiju. Koža se nježno podiže dok kirurg vraća i zateže temeljni mišić i vezivno tkivo. Mogu se ukloniti masni dijelovi, kao i višak kože. Za muškarce, rez je poravnat kako bi se prilagodio prirodnim linijama brade. Nakon rezanja viška kože, kirurg zatvara rezove finim šavovima i/ili metalnim kvačicama. To omogućuje precizan kirurški zahvat i onemogućuje zapetljanje kose u mjestima rezova. Ovisno o opsegu operacije, proces može potrajati od 2 do 4 sata.

Postoji nekoliko pristupa za kirurški zahvat. Dr. Milenović će Vam na besplatnom konzultacijskom pregledu preporučiti najbolji pristup temeljen na Vašim očekivanjima, osobinama i obliku lica.

Nakon zahvata facelifta

Ožiljci na licu su praktički nevidljivi: uski, ravni i dobro postavljeni iza uha kako biste mogli nositi puštenu kosu. Iako većina pacijenata ima minimalnu bol nakon kirurškog zahvata, kirurg će Vam ipak prepisati lijekove. Mali stupanj oteklina i modrica je neizbježan, a prema uputama kirurga koristite hladne komprese kako bi se oticanje smanjilo u prva dva tjedna nakon zahvata. Dok ležite i spavate držite glavu podignutu. Preporučamo izbjegavanje snažne aktivnosti. Alkohol, saune i parne sobe treba izbjegavati nekoliko mjeseci. Tijekom razdoblja oporavka lica, dodatni odmor je vrlo važan za promicanje pravilnog liječenja. Oporavak traje od 7 do 14 dana. Kao i svaka rana, rezovi će u potpunosti zacijeliti za 3-4 mjeseca. Pacijent može imati socijalni kontakt nakon 7 dana jer na licu nema tragova zahvata. Sam zahvat ne zaustavlja proces starenja, tako tijekom prvih nekoliko tjedana može doći do opuštanja tkiva. Cilj umjetničkog facelifta je prirodna ljepota bez vidljivih znakova “pretjeranog”, a pravilo u estetici je s manje napraviti više.

Naručite se na besplatne konzultacije kod dr. Milenovića u Poliklinici Kustec i prepustite mu svoju ljepotu na slijedećih 15 – 20 godina. Pravilo u estetici je s najmanje napraviti najviše. Adute trebamo čuvati za vrijeme kad će nam jako trebati. Što pacijent prije dođe na konzultacije, otvori osobni karton te napravimo plan i algoritam djelovanja neće se raditi zahvati koji su “na popustu” već ćemo od početka brinuti za Vašu ljepotu. High level of thinking u estetskoj kirurgiji je sa što manje zahvata, uz redovne besplatne personalizirane konzultacije, brinuti o Vašoj ljepoti. Ako je netko lijep onda ga treba njegovati. I nemojte misliti da negdje kasnite.

Saznajte više

Saznajte je li vrijeme za zahvat facelifta!

Facelift je najzahtjevniji i najučinkovitiji pristup u liječenju bora i znakova starenja na licu. Zahvatom se uklanja višak kože, crvenilo lica i vrata, te se zateže tetiva ispod mišića. Svake godine tisuće zadovoljnih pacijenata se odlučuje na ovu uspješnu kiruršku operaciju koja je “zlatni standard” u pomlađivanju lica.

Ako niste sigurni jeste li Vi pravi kandidat za ovaj zahvat, ispunite naš kratak upitnik na temelju kojeg ćete dobiti odgovor liječnika specijaliste.