Otoplastika - Operacija uški

Otoplastika obično služi za postavljanje istaknutih uški natrag, tj. bliže glavi i smanjenja veličine velikih uški. Kandidati za otoplastiku su pacijenti koji su svjesni svojih ušiju i žele poboljšati svoj izgled.

Iako se operacija najčešće provodi kod djece u dobi od 6 do 14 godina, ovaj postupak može biti vrlo koristan za ljude svih dobnih skupina.

ISPUNITE UPITNIK

Otoplastika

Operacija uški ili otoplastika

Operacija uški, poznata i kao otoplastika, može poboljšati oblik, položaj ili udio uški. Može ispraviti nepravilnu strukturu uški koja je prisutna od rođenja ili uzrokovana ozljedama. Otoplastika obično služi za postavljanje istaknutih uški natrag, tj. bliže glavi i smanjenja veličine velikih uški. Operacija uški također može biti korisna za sljedeće tipove:

  • velike ili ispupčene uške
  • naborani tip uški prema dolje ili prema unutra
  • male uške
  • uške koje nemaju izražen reljef
  • velike, rastegnute ili rastrgane uške
  • uške s velikim naborima i borama
  • nezadovoljstvo odraslih osoba s prethodnom operacijom uški

Kandidati za otoplastiku

Kandidati za otoplastiku su pacijenti koji su svjesni svojih uški i žele poboljšati svoj izgled. Iako se operacija najčešće provodi kod djece u dobi od 6 do 14 godina, ovaj postupak može biti vrlo koristan za ljude svih dobnih skupina. Tri su dobne skupine kada se operacija izvršava kod djece: sa 6, 11 i 16 godina. Sa 6 godina jer djeca tada stupaju u prvu socijalizaciju, idu prvi put u školu i tamo su najugroženiji u smislu socijalnog kontakta te jer je do tada 90% uha naraslo. Uši gotovo u potpunosti narastu do četrnaeste godine. Također je važno imati realna očekivanja o rezultatu operacijskog zahvata. Na besplatnom konzultacijskom pregledu dr. Milenović će s Vama razgovarati o Vašim otoplastičnim ciljevima kako biste shvatili što se može postići operacijom.

Zahvat otoplastike

Prije i nakon zahvata prestanite pušiti. Pušenje smanjuje protok krvi u koži i može usporiti proces ozdravljenja. Trebate izbjegavati aspirin, protuupalne lijekove i biljne dodatke koji mogu povećati krvarenje.

Zahvat otoplastike započinje malim rezom napravljenim iza uha, u prirodnom nabiranju gdje se uho susreće s glavom. Hrskavica je zatim oblikovana i savijena u svoj novi položaj kako bi se postigao željeni izgled. U nekim se vrstama otoplastike koža uklanja, ali hrskavica ostaje u jednom komadu i samo se savije natrag da uho izgleda manje. Nakon oblikovanja hrskavice u željeni oblik, šavovi se koriste za držanje uha u novom položaju dok ne zacijeli. Zavoj je omotan oko glave kako bi osigurao novi položaj. Operativni zahvat otoplastike traje između 30 minuta i 1 sata.

Nakon zahvata otoplastike

Pacijenti svih dobinih skupina obično se osjećaju normalno nakon nekoliko sati iako ih uši mogu boljeti nekoliko dana. Šavovi se skidaju unutar tjedan dana. Trebate izbjegavati spavanje na operiranom uhu prva dva tjedna nakon operativnog zahvata. Nakon uklanjanja zavoja vidjet ćete neposrednu promjenu izgleda vaših ušiju. Te promjene su trajne. Tjedan dana nakon zahvata djeca se mogu vratiti u školu, a odrasli na posao i svojim normalnim aktivnostima. Nakon potpunog izliječenja u stražnjem dijelu uha će biti lagani ožiljak, ali je zbog položaja reza u pravilu nevidljiv i s vremenom će potpuno nestati.

Naručite se na besplatne konzultacije kod dr. Milenovića u Poliklinici Kustec i prepustite mu svoju ljepotu na slijedećih 15-20 godina. Pravilo u estetici je s najmanje napraviti najviše. Adute trebamo čuvati za vrijeme kad će nam jako trebati. Što pacijent prije dođe na konzultacije, otvori osobni karton te napravimo plan i algoritam djelovanja, neće se raditi zahvati koji su “na popustu” već ćemo od početka brinuti za Vašu ljepotu. High level of thinking u estetskoj kirurgiji je sa što manje zahvata, uz redovne besplatne personalizirane konzultacije, brinuti o Vašoj ljepoti. Ako je netko lijep onda ga treba njegovati. I nemojte misliti da negdje kasnite.

Saznajte više

Saznaj koji tip zahvata ispravljanja uški je za tebe najbolji!

Operacija uški, poznata i kao otoplastika, može poboljšati oblik, položaj ili udio uški. Može ispraviti nepravilnu strukturu uški koja je prisutna od rođenja ili uzrokovana ozljedama. Kandidati za otoplastiku su pacijenti koji su svjesni svojih uški i žele poboljšati svoj izgled.

Ako niste sigurni jeste li Vi pravi kandidat za ovaj zahvat, ispunite naš kratak upitnik na temelju kojeg ćete dob