Uklanjanje madeža

Neki se madeži odstranjuju iz estetskih razloga, osobito ako su na licu, dok drugi predstavljaju takvu skupinu tumora kod kojih je potrebno kirurško odstranjivanje, pravilno i u potpunosti, kako se ne bi opet pojavili.

Kožne promjene potrebno je u cijelosti odstraniti, a potom učiniti patohistološku dijagnostiku odstranjenog tkiva.

KONTAKTIRAJTE KIRURGA

Uklanjanje madeža

Koža i potkožno tkivo podložni su tijekom života, nastanku tvorbi različite veličine i karakteristika.

Uglavnom su to madeži, bradavice, fibromi, ateromi, hemangiomi, kondilomi, kožni tumori (najčešće se radi o dobroćudnim promjenama ili promjenama niskog stupnja malignosti). Liječenje ovisi o njihovim karakteristikama. Neki se odstranjuju iz estetskih razloga, osobito ako su na licu, dok drugi predstavljaju takvu skupinu tumora kod kojih je potrebno kirurško odstranjivanje pravilno i u potpunosti kako se ne bi opet pojavili. Kožne promjene potrebno je u cijelosti odstraniti, a potom učiniti patohistološku dijagnostiku odstranjenog tkiva.

Zahvat uklanjanja madeža

Odstranjivanje radiofrekvencijom (laserom) vrlo je elegantno, posve atraumatski – omogućuje izuzetnu preciznost, značajno smanjuje oštećenje okolnog tkiva, koagulira ga tako da nije potrebno šivati ranu te omogućuje normalnu toaletu, higijenu i šminkanje.

Neke od kožnih promjena koje se najčešće odstranjuju su:

  • Madeži su hiperpigmentirane izrasline različitog oblika, obično široke baze te se često pojavljuju kao male, tamno-smeđe mrlje, a uzrokovani su nakupinom pigmentiranih stanica.
  • Fibromi su vezivne dobroćudne izrasline na koži koje su prema definiciji zapravo benigni tumori vezivnog tkiva. Na koži izgledaju kao maleni mekani čvorići veličine od nekoliko mm pa do centimetra u promjeru.
  • Ateromi su proširene žlijezde lojnice, obično začepljenih izvodnih kanalića.
  • Lipomi su izrasline formirane od inkapsuliranog masnog tkiva.
  • Bradavice su virusne, obično multiple izrasline, često se lako i brzo šire na okolno područje što je potencirano vlažnošću kože.

 

Naručite se na besplatne konzultacije kod dr. Milenovića u Poliklinici Kustec i prepustite mu svoju ljepotu na slijedećih 15-20 godina. Pravilo u estetici je s najmanje napraviti najviše. Adute trebamo čuvati za vrijeme kada će nam jako trebati. Što pacijent prije dođe na konzultacije, otvori osobni karton te napravimo plan i algoritam djelovanja, neće se raditi zahvati koji su “na popustu” već ćemo od početka brinuti za Vašu ljepotu. High level of thinking u estetskoj kirurgiji je sa što manje zahvata, uz redovne besplatne personalizirane konzultacije, brinuti o Vašoj ljepoti. Ako je netko lijep onda ga treba njegovati. I nemojte misliti da negdje kasnite.

Saznajte više


    Željeli bismo vam poslati e-poštu o najnovijim posebnim ponudama u liječenju i besplatnim savjetima.

    To ćemo učiniti samo s Vašim pristankom. Drago nam je savjetovati Vas za ono što najbolje znamo.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.