PRF protokol

PRF protokol

Protokol PRF omogućuje nam izvući iz vlastite krvi fibrinski ugrušak bogat trombocitima i faktorima rasta. Sve se radi s vlastitom krvlju bez dodataka. PRF protokol omogućuje regeneraciju kosti pomoću naše krvi i plazme i time nadograđuje izgubljeno. Fibrin igra važnu ulogu u procesu cijeljenja tkiva, pružajući brz i siguran oporavak. PRF proces koristi se intraoperativno u samoj implantologiji te kao izvrsna inovativnu tehnika u sinus liftu.

Proces počinje uzimanjem krvi pacijenta, koja se daljnjom obradom – centrifugiranjem, u za to predviđenom aparatu, razdvaja. Ono što je zanimljivo da je proces bezbolan, brz i jednostavan. Nakon centrifugiranja uzete krvi dobivamo plazmu i fibrin koje kasnije koristimo kao biološki autotransplantant tj. nakon vađenja zuba na to isto mjesto postavljamo fibrin i plazmu koja nam služi za ubrzavanje procesa zarastanja i samim tim ubrzava proces prihvaćanja implantata. Proces ugradnje implanta je brži i sigurniji, a bolova svakako nema. PRF je čist i krajnji proizvod, sadrži isključivo fibrin i plazmu dobivenu iz krvi pacijenta.

 

 

Prilikom aktivacije faktori rasta izlaze iz krvnih pločica (trombocita) i stimuliraju na prvom mjestu angiogenezu tj. stvaranje novih krvnih stanica pa time i rast nove kosti u koštanim defektima. Rezultati su zaista izuzetni, što je potvrđeno kroz sve veći broj pacijenata koji se odlučuje za ovu metodu u našoj poliklinici.