Zašto ugraditi zubne implantate

Zašto ugraditi zubne implantate

Zubni implantati imaju funkcionalan i estetski izgled kao i prirodni zubi i ne oštećuju zdrave zube. Nisu potrebna ljepila za učvršćivanje mobilne proteze koja mogu stvarati nelagodu i neugodnosti,
Sigurno su rješenje i garantiraju dugo trajanje, te uz pravilno čišćenje i higijensko održavanje, implantati mogu trajati cijeli život.

Ugradnja implantata idealno je rješenje za:

  •  mlade kod kojih je razvojna faza završila (18 godina), a nedostaju im trajni zubi
  •  pacijenti kojima nedostaje jedan ili više zubi (nema potrebe za brušenjem zdravih i neoštećenih zuba)
  •  pacijenti koji koriste mobilnu protezu i potrebno im je fiksno rješenje iz estetsko funkcionalnih razloga

Rizici i komplikacije vezane uz ugradnju zubnih implantata mogu se usporediti s općenitim kirurškim liječenjem pacijenata dobrog zdravlja. Kod starijih pacijenata je moguće ponekad otkriti formiranje modrica i oteklina koje nisu razlog za zabrinutost ako se smatraju normalnim postoperativnim tijekom koji nestaje u roku od nekoliko dana. Terapija protuupalnim lijekovima smanjuje otekline i pomaže fiziološkom procesu ozdravljenja.

 

 

U našoj stomatološkoj ordinaciji, za sve radove u zubnoj implantologiji oslanjamo se na BIOmet3i ili DentalTech tehnologiju, najbolje proizvođače implantata na tržištu. Na kraju rada izdat će se univerzalna putovnica u kojoj je identificirana vrsta obavljenog posla i korištenog materijala. Jamstvo za zubne implantate je 10 godina, njegova valjanost odnosi se na pacijente koji održavaju redovitu oralnu higijenu i dolaze na redovite kontrole u našoj ordinaciji (barem jednom u šest mjeseci).

Pošaljite svoj upit