Zubni implantati

Zubni implantati

Zubni implantati predstavljaju inovativnu kiruršku tehniku, učinkovitu i zdravu za oporavak jednog ili više zuba, ali i za fiksaciju potpunih zubnih proteza.

Implantat je umjetni korijen zuba, ugrađen u gornju ili donju čeljusnu kost kako bi imao iste funkcionalne karakteristike kao prirodni korijen zuba i vratio funkciju žvačnog sustava. Zubni implantati trajno su fiksno rješenje kod problema nedostatka jednog ili više zubi kao i u slučajevima bezubih čeljusti.

 

Zubni implantati napravljeni su od titana, savršeno biokompatibilnog materijala koji osigurava nesmetanu oseointegraciju, umanjuje sve tipove upalne i alergijske reakcije tkiva usne šupljine, a u stanju je izdržati veliki žvačni pritisak kojem je izložen.

Zubni implantatImplantat se sastoji od tri dijela:

  • Vijka,
  • Suprastrukture,
  • Krunice ili proteze.

Vijak se usađuje u kost i nadomješta funkciju koju obavlja korijen.
Koriste se različiti oblici i duljine vijka kako bi najbolje odgovarao različitim anatomskim potrebama koje se razlikuju od pojedinca do pojedinca.
Suprastruktura je element koji spaja vijak i krunu, postavljen je ispod zubnog mesa na samom kraju vijka, dok drugi kraj čini bazu na koju je fiksirana krunica. Suprastruktura će biti nosač nove zubne krune i prenositi žvačne sile na ugrađeni implantat.
Zubna krunica je vidljivi dio, a najčešći materijal od kojeg je načinjena je metal keramika. Iznutra je napravljena od dijela metala, a izvana presvučena u keramiku koja daje prirodnu bjelinu. Presvlaka može biti i od drugog materijala koji je sličan keramici, cirkona.
Spoj metala i keramike daje izdržljivost zubu, a konačni izgled veoma je sličan onome prirodnog zuba.

Pošaljite svoj upit