Dijagnostika – zubni RTG ortopan

Zubni RTG

Današnja ordinacija dentalne medicine i kvalitetan pristup radu teško je zamisliv bez rendgen aparata.

Zubni RTG (ortopan) predstavlja radiološku kontrolu koja je prijeko potrebna u slučaju kad se želimo podvrgnuti bilo kojem stomatološkom zahvatu. Zubni RTG omogućuje širu sliku zubne strukture, uz eventualno primjećivanje raznih patologija koje inače ljudskim okom ne bi bile vidljive. Zubni RTG tako pokazuje zubni luk, čeljust i zubnu kost čime se može ocijeniti kvaliteta same zubne kosti, primijetiti problem karijesa ili u nekim slučajevima čak i granulomi ili upale, a čime se smanjuje rizik raznih komplikacija.

Diagnostica, radiografia Ortopantomografija (ortopan) temelji se na korištenju X zraka, te predviđa vremenski vrlo kratku radijaciju. Ponekad je u implantologiji potrebno dobiti trodimenzionalnu sliku čeljusti, s ciljem dobivanja još jasnije slike o problematici pacijenta. To je moguće zahvaljujući računalnoj tomografiji (skraćeno CT). U našoj stomatološkoj ordinaciji Hrvatskoj imamo najmodernije strojeve koji nam omogućavaju da obavimo CT u kratkom vremenskom periodu bez potrebe da pacijent prođe tzv. tunel CT-a, već može to obaviti i stojećki, smanjujući nelagodu onim pacijentima koji boluju od klaustrofobije.

Rendgensku dijagnostiku (ortopan, RVG i CT snimku) u stomatološkoj poliklinici Kustec možete obaviti i bez prethodne najave. Obučeno osoblje (ing. rad.) zaprimit će vas, snimiti željenu rendgensku snimku i u roku od 5-10 minuta predati Vam je na CD-u kojeg možete ponijeti sa sobom ili poslati mailom.

Pošaljite svoj upit